Мицкоски поиска да признаем съществуването на македонско малцинство в България

Външният министър на РСМ ще се срещне с българския си колега и премиера Гълъб Донев

08.11.2022 | 07:01 Редактор: Петя Кръстева
Мицкоски поиска да признаем съществуването на македонско малцинство в България

Лидерът на опозиционната партия на РСМ ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски поиска българското правителство да признае съществуването на македонско малцинство в България.

Изказването бе направено след 4-часова среща в Скопие между ръководителите на политическите партии - както от опозицията, така и от управляващата коалиция.

У нас ще се състои среща на четири очи между министрите на външните работи на България и Република Северна Македония. Буяр Османи е на визита в България във връзка с официалната среща на министрите на външните работи на държавите от Централноевропейската инициатива, на която страната ни е домакин.

Предвидени са пленарни разговори между двете делегации, след което двамата министри ще дадат съвместни изявления за медиите. Очаква се във фокуса на разговорите да бъде реализацията на постигнатите договорености между двете страни, както и европейската интеграция на Република Северна Македония.

В рамките на работното си посещение в страната министър Буяр Османи ще проведе среща и с министър-председателя Гълъб Донев.

Снимка: БГНЕС